Vilde Hansen

Vilde Hansen

Gjøvik Håndballklubb

Jeg er en 19 år gammel håndballspiller fra Gjøvik som er svært interessert i mat og kosthold. Jeg spiller i 1. divisjon for Gjøvik Håndballklubb og er per dags dato deres toppscorer. Jeg har i tillegg spilt 28 kamper for juniorlandslaget(LK94). Jeg satser for fullt på min idrett, og mitt store mål er å spille OL i 2020.

Ved å bruke produkter fra Funksjonell Mat får jeg i meg de næringsstoffene jeg trenger for å prestere optimalt. Produktene gjør det mye mer lettvint å spise sunt! I en travel hverdag er det utrolig deilig å ha brødmiksen klar, som jeg kun trenger å tilsette vann. Etter en time i ovnen har jeg et helt ferskt brød til dagen etter. I tillegg er det godt å kunne nyte en dessert midt i uka med god samvittighet!

Jeg er overbevist om at et sunt og variert kosthold vil kunne bidra til at jeg kan få ut mitt potensiale som håndballspiller.

For at jeg skal klare å prestere på alle arenaer med håndball, skole, familie og venner er kosthold og nok restitusjon alfa og omega. Med hjelp fra Funksjonell Mat er dette lettere!


Kristian Kjelling

Kristian Kjelling

Drammen Håndballklubb/Det norske herrelandslaget i håndball

Som toppidrettsutøver med cøliaki er riktig kosthold viktig for meg.
Jeg bruker produkter fra Funksjonell Mat fordi det gir meg mulighet til å føre en diett med et begrenset inntak av karbohydrater, samtidig som maten jeg spiser er god.


Hilde Landheim

Hilde Landheim

Team Coop Talent, Lillehammer skiklubb

Jeg er ei jente på 20 år som satser 100 % på langrenn.

Jeg har vært aktiv i flere idretter frem til jeg var 14-15 år. Som junior har jeg vært både på juniorlandslaget i skiskyting og langrenn og et år på Morgendagens helter. Nå er jeg blitt senior og er på Team Coop Talent, som er et toppsatsingsteam i Lillehammer skiklubb.

De siste to årene har jeg slitt med mageproblemer. Jeg har vært mye ut og inn fra diverse sjukehus uten at det er funnet noen ting. Nå har jeg startet å spise glutenfritt og laktosefritt, og merker stor forskjell. Jeg har fått mindre luftplager og smerter. I tillegg har jeg fått mye mer energi enn tidligere. Som toppidrettsutøver er det ikke lett å prestere med en mage som ikke fungerer. Når man legger ned så mye tid på trening er det dumt å spise mat som kroppen ikke tåler. Med produkter fra Funksjonell Mat kan jeg sette sammen et kosthold som fungerer for meg. Jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg får fra Funksjonell Mat.


Sondre Nordstad Moen

Sondre Nordstad Moen

Langdistanseløper

Jeg er en hardtsatsende langdistanseløper som satser for fullt mot å nå verdenstoppen på både 5000-og 10 000-meter. Et av mine hovedmål er å kvalifisere meg til internasjonale finaler i både VM og OL.

Som idrettsutøver er det ikke likegyldig hva du spiser. Man presterer alltid bedre om man gir kroppen det den trenger av de riktige næringsstoffene og ren, ubearbeidet mat er og blir det beste. Etter en prøveperiode uten glutenholdige matvarer fant jeg ut at jeg ble mer opplagt og at magen fungerte bedre på trening. Fettredusert mandelmel er derfor en ypperlig ingrediens for å supplere med i baking for å øke næringsverdien. Det høye innholdet av protein og fiber gjør at hjemmebaksten holder deg mett lengere og blodsukkeret blir mer stabilt.

Hvitt raffinert sukker er noe kroppen fint klarer seg uten, selv for oss idrettsutøvere. Energien til å prestere på trening og konkurranser kan enkelt hentes fra mer komplekse karbohydratkilder som samtidig bidrar med fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Som erstattning for sukker anbefaler jeg sukrin som søtningsmiddel i maten fordi det både er bedre for tennene og ikke har de ugunstige effektene på kroppen som raffinert sukker har.

Jeg benytter meg av Funksjonell Mat sine produkter fordi jeg enklere kan tilberede god og næringsrik mat. Produktene gjør det også lettere å sette sammen gode, balanserte måltider uten at man savner noen ingredienser. Dette har gjort at jeg henter meg raskere inn etter treninger og er tidligere klar igjen for neste trening. I tillegg kjenner jeg den gode effekten av et stabilt blodsukker gjennom hele dagen, noe som bidrar til at jeg har mindre behov for mellommåltider i løpet av dagen. Et jevnt blodsukker er en nøkkel for å holde en stabil kroppsvekt.

 

 


Martin Olsen

Martin Olsen

Syklist i Team Joker Merida pro cycling

www.olsenbiking.com

Jeg er 21 år gammel og kommer fra Østre Toten. Jeg satser mot drømmen om å bli proff ute i den store sykkelverden.

Igjennom hele oppveksten har jeg vært aktiv og drevet med håndball,fotball, langrenn og sykling. Syklingen tok min fulle oppmerksomhet etterhvert og jeg har nå kommet såpass langt at jeg sykler på Norges beste sykkellag, Team Joker Merida pro cycling. Vi kjører et internasjonalt løpsprogram og får alle muligheter til å utvikle oss og prestere så bra at vi kan ta steget helt opp i øverste divisjon i internasjonal sykling.

Kosthold er en stor del av hverdagen som syklist. Et sunt kosthold er helt avgjørende for meg som idrettsutøver for å kunne prestere på det nivået jeg ønsker. Jeg er nå glad for at Funksjonell Mat gir meg muligheten for å optimalisere mitt kosthold slik at jeg får maks ut av hverdagen og treningen. En kake må man også kunne unne seg en gang i blant, og med et så bra alternativ er dette helt supert.


Ina Hognestad

Ina Hognestad

Adjunkt, treningsentusiast og matblogger

http://ihog.blogg.no/

Jeg har alltid, siden jeg var liten likt meg utrolig godt på kjøkkenet. Siden trening har blitt en så stor lidenskap og opptar meg flere timer i uken, er fokuset mitt på sunn og god mat med mye næring for kropp og sjel som hjelper meg på treningsfronten. Gode råvarer er det beste, og derfor består maten min av nettopp det. Liker og at maten går fort å lage, spesielt i en hektisk hverdag.

Som den søtmomsen jeg er, så er jeg en stor forbruker av Funksjonell Mat sine produkter. Bruker disse produktene hver dag, og jeg blir stadig overrasket over hvor fantastiske resultater en får. Bakevarene blir saftige og gode, og dessertene får en så søt smak at jeg gang på gang må ta meg i å ikke få dårlig samvittighet for å ha trykket  i meg sjokolademousse for tredje dag på rad.

Skal du ha gode treningsresultater er det viktig at du har et godt kosthold som underbygger dine mål, og i dette kostholdet kan du trygt innkludere produktene til Funksjonell Mat. Å spise sunt trenger ikke være kjedelig!

 


Vegard Øie

Vegard Øie

Terrengultraløper

Jeg er en terrengultraløper som gjennom oppveksten har drevet med mange ulike
idretter. De siste årene har jeg drevet mest med ulike former for utholdenhetsidretter,
med blant annet topplasseringer på nasjonale ski-langløp og diverse løpskonkurranser.
Nå har jeg endelig funnet ut at ultraløp er min greie! Jeg har veldig sansen for
konkurranseformen hvor man kjemper «mann-mot-mann» over lang tid gjennom
flott natur med kun et par løpesko og litt mat og drikke.

Over et lengre perspektiv ser jeg for meg å etablere meg blant de beste norske
terrengultraløperne, før jeg vil jobbe mot topplasseringer i større internasjonale ultraløp,
som for eksempel Ultra-Trail du Mont-Blanc.

Funksjonell Mat sine produkter bruker jeg hver eneste dag i en eller annen form. Hver
morgen spiser jeg havregrøt hvor jeg alltid blander i litt Fiberfin og strør over Sukrin.
Jeg føler da at jeg holder meg mett lenge og at blodsukkeret holdes stabilt, slik at jeg kan
gjennomføre “morgenøkta” med god kvalitet.

For alle som elsker kaker, så er Funksjonell Mat sine kakemikser helt geniale. De smaker
himmelsk, er veldig lette å lage og er sunnere enn andre kakemikser på markedet.
Erstatter du i tillegg oljen med mager kesam, får du en kake som du virkelig kan nyte
med god samvittighet til kaffen!


Camilla Yong Bratteli

Camilla Yong Bratteli

Kostveileder,instruktør, personlig trener og sosionomstudent

http://www.positivtfordeg.no/

Helt siden barneskolen kan jeg huske at jeg har slitt med blodsukkeret mitt som svingte opp og ned i tide og utide. Det har tatt meg 32 år å endelig skulle få den kunnskapen og viten om hva som faktisk var årsaken. For mye sukker! Og ikke bare godis, men karbohydrater generelt (også i kombinasjon med feil type fett og for lite mettet fett). Endelig har jeg skjønt hva som fungerer for meg og min kropp. Jeg er så takknemlig for den kunnskapen Tønsberg Medisinske Skole har gitt meg gjennom kurset Kost og Ernæring der jeg nå er utdannet Kostholdsveileder. Jeg er diagnostisert med PCOS som igjen er forbundet med flere tilstander som blant annet insulinresistens, bukfedme, barnløshet, økt risiko for diabetestype 2 etc. Jeg har også sterk astma og allergi, men siden jeg alltid har vært veldig aktiv har astmaen stort sett holdt seg i sjakk. Allergien for dyr og mat har bydd på litt større utfordringer. Hele livet har jeg vært allergisk for egg, nøtter, mandler og skalldyr. Plutselig og uten forvarsel kan jeg nå spise så mye egg, nøtter og mandler jeg bare vil. Utrolig merkelig og helt fantastisk.

Ved å bruke flere av produktene til Funksjonell Mat er livet med mindre inntak av sukker og karbohydrater blitt enda enklere, bedre og mer lettvint enn noen gang. Dette kostholdet er noe jeg ønsker å presentere til andre mennesker som sliter med ulike tilstander og diagnoser som fibromyalgi, diabetes type hypotyreose, bechterev, 1 og 2, overvekt/fedme, migrene, PCOS, ME etc. Det er mer og mer fokus på hvor viktig det er og kan være med  riktig kunnskap om ernæring og kost i forhold til kroppen vår. Dette er en av grunnene til at jeg har startet mitt eget firma der jeg tilbyr kostveiledning, treningsveiledning og personlig trening- hjemme hos kundene mine og online.

Jeg er selv en ivrig bruker av både Sukrin og Sukrinmelis og har nå også prøvd Sukrin + og Sukrin Gold som jeg er meget fornøyd med. Bakverk, te, kaffe, pisket krem og kakao er bare himmelsk!

Jeg erstatter alle melprodukter med Mandelmel og/eller Finmalte mandler, Kokosmel og Sesam-mel da de er supre erstatninger samtidig som det smaker deilig.

Brødmix, kakemix og matmuffins er flotte og nokså geniale da de kan brukes til flere ulike bakverk, du kan tilsette noen skjeer av miksen og blande din egen eller du kan bruke den som den er.  Det er vel egentlig bare fantastien som stopper deg?

Med Funksjonell Mat sine produkter lett tilgjengelig både på nett, i flere dagligvarebutikker, samt i helsekostbutikker er det enkelt for alle og enhver å få tak i dem. Jeg anbefaler både familie, venner og kunder disse produktene. Kjøkkenskapene mine vil alltid bestå av og romme produkter fra Funksjonell Mat.

Følg meg gjerne på:
Blogg: positivtfordeg.wordpress.com
Facebook:  https://www.facebook.com/positivtfordeg.no?ref_type=bookmark
Instagram: @positivtfordeg_no  og @camillayong