Ingredienser

FiberSirup Clear: Isomalto-oligosakkarider.
FiberSirup Gold: Isomalto-oligosakkarider,  maltekstrakt (inneholder <20 ppm gluten), søtstoff: steviolglykosider fra steviaplanten.

Hva er isomalto-oligosakkarid?

Isomalto-hvaforno?

Isomalto-oligosakkarid er et prebiotisk plantefiber som finnes naturlig i matvarer som honning, miso, soyasaus og sake. Det smaker søtt, men oppfører seg som fiber i kroppen. I stedet for å øke blodsukkeret slik vanlig sirup gjør, blir isomalto-oligosakkarider mat for de gode bakteriene i fordøyelsessystemet. Det kalles derfor et prebiotisk fiber. I kroppen finnes det flere bakterier enn vi har celler, og bakteriene gjør en viktig jobb. Ved å spise prebiotiske fibre stimulerer man de gode bakteriene som har viktige oppgaver i kroppen, samtidig som de dårlige bakteriene (som e.coli) blir undertrykt.

Alle typer fiber kan ved større inntak gi midlertidig fordøyelsesubehag, som luft og løs mage, men IMO-fiber har vist seg å være av typen som gir minst slike problemer.

Hvordan lages FiberSirup?

Ved fremstilling av sirupen benyttes stivelse som råmateriale. Stivelsen tilsettes naturlige enzymer, slik at den brytes ned til kortere lengder, og bindingene endres til en type som kroppen ikke klarer å fordøye. Menneskekroppen klarer fint å bryte ned vanlig stivelse (som har alpha-1,4-bindinger), men den klarer ikke å bryte ned alpha-1,6-bindingene som FiberSirup består av. Derfor blir storparten av FiberSirup ikke tatt opp som sukker/stivelse i kroppen, men fungerer i stedet som fiber, og blir mat for de gode bakteriene i fordøyelsen.

Det benyttes ingen kjemikalier i prosessen, og FiberSirup regnes som et naturlig produkt.