De 5 største fordelene med Sukrin

Hvis man vil forsøke å velge et sunnere alternativ til sukker kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det kommer stadig flere sukkererstatninger på markedet, og alle skal visstnok være sunne.

Så hva skal man se etter? Er det antall kalorier? Smak? Næringsinnholdet på pakningene til sukkerfrie matvarer? Dersom du er opptatt av et balansert blodsukker og sunt kosthold er både kalorier og glykemisk indeks viktige faktorer. Men du bør være oppmerksom på hvordan sukkererstatningen oppfører seg i kroppen din også.

Hvis du er usikker på om det egentlig er en god idé å spise Sukrin som sukkererstatning bør du lese videre. Denne sukkeralkoholen kommer med mange fordeler, og her er de fem største av dem.

1. Sukrin er kalorifri

Alle som ønsker å ha en sunn og velbalansert kropp bør være oppmerksomme på kaloriinntaket sitt. Da tenker vi ikke nødvendigvis på å telle kalorier. Men det er viktig at du følger med på hva kaloriene du får i deg inneholder.

Mat som inneholder mye sukker og raske karbohydrater er proppfull av det som kalles tomme kalorier. Dette er de kaloriene som gir deg mye energi, men lite i form av gode næringsstoffer. Denne maten blir altså brutt raskt ned i kroppen, får blodsukkeret til å skyte til værs, og bidrar til en altfor kort metthetsfølelse.

Med hensyn til kaloriinntak bør man alltid se på mengden kalorier i forhold til næringsverdien i maten. Derfor er det også veldig gode nyheter at Sukrin er en helt kalorifri sukkererstatning. Altså kan du søte mat og bakst, og samtidig slippe de tomme kaloriene sukker ville ha tilført.

2. Sukrin påvirker ikke blodsukkeret ditt

Vi nevnte glykemisk indeks tidligere. Dette er en skala som sier noe om hvor mye en gitt matvare vil påvirke blodsukkeret ditt. GI måles fra 0 til 100, hvor 100 tilsvarer ren glukose. Hvis du skal ta godt vare på blodsukkerbalansen i kroppen er det altså gunstig å spise mat som har så lav glykemisk indeks som mulig.

Glykemisk indeks deles gjerne opp i mat med lav (under 55), middels (56-69) og høy (70 og oppover) glykemisk indeks, men hvor mye blodsukkeret ditt reagerer på en matvare vil imidlertid være individuelt. Dersom du eksempelvis har diabetes er det spesielt viktig at du holder blodsukkeret stabilt.

For å være på den sikre siden, og unngå ugunstige svingninger i løpet av dagen, er det derfor en god idé å holde GI på maten så lav som mulig. Sukrin har en glykemisk indeks på 0. Det betyr at det overhodet ikke påvirker blodsukkeret ditt.

3. Sukrin er bra for tennene dine

Tenner

Det høres kanskje litt rart ut at en sukkererstatning kan være bra for tennene. Hvis det er én ting tannlegen har lært oss så er det at sukker og dårlig tannpuss vil resultere i hull. Sukrin er imidlertid ganske spesielt i dette henseende.

Sukrin er nemlig laget av sukkeralkoholen erytritol (Lenke til Erytritol - en kilde til gode helsefordeler). Og en rekke studier har vist at akkurat denne sukkererstatningen motvirker hull i tennene. Både ved at den minsker forekomst av karies, og at utviklingen av karies forsinkes.

Altså vil det å bytte ut sukker med Sukrin føre til at du får en bedret tannhelse. Med tanke på hvor ugunstig sukker er for tennene, gjør du dem en stor tjeneste dersom du søter mat og bakst med denne sukkeralkoholen i stedet.

4. Sukrin virker som en antioksidant i kroppen din

Oksidanter er frie radikaler som både produseres av kroppen og finnes i omgivelsene våre. Dersom mengden oksidanter i kroppen blir for høy kan de bli helsefarlige, og derfor trenger vi antioksidanter for å opprettholde en god balanse.

Når blodsukkeret ditt er forhøyet over en lengre periode økes stresset oksidantene påfører kroppen. Derfor fungerer Sukrin (erytritol) som en antioksidant. Det reduserer nemlig den negative påvirkningen oksidantene har på kroppen din.

Da blir også blodsukkeret redusert, som igjen er positivt for å holde en god balanse mellom antioksidanter og oksidanter i kroppen. For mange frie radikaler uten antioksidanter til å balansere dem ut kan forårsake skader på blodårene dine.

Altså er Sukrin en fantastisk sukkererstatning når det kommer til helsen din. Den hjelper deg med å holde inntaket av tomme kalorier nede, bidrar til et mer stabilt blodsukker, forebygger mot hull i tennene og fungerer attpåtil som en antioksidant.

5. Sukrin kan erstatte sukker

Den siste fordelen med Sukrin er at det kan erstatte nesten alt sukkeret du har i deg i hverdagen. Som vi har sett i denne artikkelen er sukker forholdsvis dårlig for helsen. Det bidrar med mange tomme kalorier og gjør blodsukkeret ditt helt spinnvilt.

I bakst, mat, over frokostblandingen eller som annet strøssel kan du bruke Sukrin i stedet for sukker. Sukrin er spesielt ideelt til oppskrifter med et forholdsvis lavt sukkerinnhold i forhold til de andre ingrediensene, slik som hveteboller eller moderat søte kaker. Hvis du ønsker enda sunnere bakst, er det lurt å bruke litt FiberFin i deigen eller røra også (lenke til FiberFin-artikkel).

Når du skal søte mat trenger du sjeldent mye sukker, og da vil Sukrin også passe ypperlig. Altså er det en rekke gode grunner til å velge Sukrin til fordel for sukkeret i det du spiser, både med tanke på kaloriinntak, blodsukker og helsen din generelt.