De 5 største fordelene med Sukrin

Hvis man vil velge et sunnere alternativ til sukker kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det kommer stadig flere sukkererstatninger på markedet, og alle skal visstnok være sunne.

Så hva skal man se etter? Er det antall kalorier? Smak? Næringsinnholdet på pakningene til sukkerfrie matvarer? Dersom du er opptatt av et balansert blodsukker og sunt kosthold er både kalorier og glykemisk indeks viktige faktorer. Men du bør være oppmerksom på hvordan sukkererstatningen oppfører seg i kroppen din også.

Hvis du er usikker på om det egentlig er en god idé å bruke Sukrin som sukkererstatning bør du lese videre. Denne sukkeralkoholen har mange fordeler, og her er de fem største av dem:

Sukrin er kalorifritt

Alle som ønsker en sunn og velbalansert kropp, bør være oppmerksomme på kaloriinntaket sitt. Da tenker vi ikke på å telle kalorier, men at det er nyttig å følge med på hva kaloriene du får i deg faktisk inneholder.

Mat som inneholder mye sukker og raske karbohydrater er proppfull av det som kalles tomme kalorier. Dette er de kalorier som gir deg mye energi, men få gode næringsstoffer. Denne maten blir brutt raskt ned i kroppen, får blodsukkeret til å skyte til værs, og bidrar til en altfor kortvarig metthetsfølelse.

Sukrin er en helt kalorifri sukkererstatning. Altså kan du søte mat og bakst uten å legge til de tomme kaloriene sukker ville ha tilført.

Sukrin påvirker ikke blodsukkeret ditt

Vi nevnte glykemisk indeks tidligere. Dette er en skala som sier noe om hvor mye en matvare vil påvirke blodsukkeret ditt. Hvis du ønsker å ha et jevnt energinivå uten plutselige energifall og mye søtsug, er det gunstig å spise mat som har så lav glykemisk indeks som mulig. Sukrin har en glykemisk indeks på 0. Det betyr at det overhodet ikke påvirker blodsukkeret ditt.

Sukrin er bra for tennene dine

Det høres kanskje litt rart ut at en sukkererstatning kan være bra for tennene. Hvis det er én ting tannlegen har lært oss så er det at sukker og dårlig tannpuss vil resultere i hull. Sukrin er imidlertid ganske spesielt i dette henseende.

Sukrin er nemlig laget av sukkeralkoholen erytritol (Lenke til Erytritol - en kilde til gode helsefordeler). Og en rekke studier har vist at akkurat denne sukkererstatningen motvirker hull i tennene. Både ved at den minsker forekomst av karies, og at utviklingen av karies og tannstein forsinkes.

Altså vil det å bytte ut sukker med Sukrin føre til at du får en bedret tannhelse. Med tanke på hvor ugunstig sukker er for tennene, gjør du dem en stor tjeneste dersom du søter mat og bakst med Sukrin i stedet.

Sukrin virker som en antioksidant i kroppen din

Oksidanter er frie radikaler som produseres i kroppen. Dersom mengden oksidanter blir for høy, utgjør dette en helserisiko, og derfor trenger vi antioksidanter for å opprettholde en god balanse. Sukrin (erytritol) fungerer som en antioksidant i kroppen. Det reduserer den negative påvirkningen oksidantene har.

Det at Sukrin bidrar til å holde blodsukkeret stabilt, er også en faktor som bidrar til god balanse mellom antioksidanter og oksidanter i kroppen. Hvis blodsukkeret ditt er forhøyet over en lengre periode, økes belastningen oksidantene påfører kroppen. Ved å bytte ut sukker med Sukrin eliminerer du en del av denne risikoen.

Sukrin kan erstatte sukker

Den siste fordelen med Sukrin er at det likner på sukker i konsistens, utseende og smak, og dermed gjør det enkelt å erstatte mye av sukkeret du får i deg i hverdagen.

I bakst, mat, drikke og som strø over bær, grøt, frokostblanding eller annet kan du lett bruke Sukrin i stedet for sukker. Sukrin er spesielt ideelt til oppskrifter med et forholdsvis lavt sukkerinnhold, slik som hveteboller eller moderat søte kaker. Hvis du ønsker enda sunnere bakst, er det også lurt å bruke litt FiberFin i deigen eller røra også (lenke til FiberFin-artikkel). Når du skal søte mat trenger du sjeldent mye sukker, og da vil Sukrin også passe ypperlig.

Alt i alt kan vi trygt si at det er en rekke gode grunner til å velge Sukrin, Sukrin Gold, SukrinMelis eller en av de andre Sukrinvariantene fremfor sukker -både med tanke på kaloriinntak, blodsukker og helsen din generelt.