6 fantastiske fakta om FiberFin

28. juni 2022

6 fantastiske fakta om FiberFin

FiberFin er resistent stivelse

Når du kjøper en boks FiberFin på butikken, tar du med deg den mest konsentrerte kilden til resistent stivelse som finnes hjem. Er dette noe å juble over? Det synes definitivt vi. Resistent stivelse har nemlig en rekke fordeler som bidrar til at du får en bedret helse. (Les hvorfor resistent stivelse er så bra for deg)

Resistent stivelse er en type karbohydrat. Bakgrunnen for navnet er nettopp at stoffet motstår fordøyelse i tynntarmen. Det betyr at selv om resistent stivelse klassifiseres som karbohydrater oppfører det seg som fiber. Fiber er bidragsytende til kroppsfunksjoner som både gjør deg sterkere og sunnere.

FiberFin beveger seg altså videre til tykktarmen helt uten å fordøyes, slik fiber gjør, og det er også her det begynner å gjøre underverker for kroppen din.

FiberFin bidrar til et mer stabilt blodsukker

Dersom du kombinerer FiberFin med andre karbohydrater i kostholdet, vil den resistente stivelsen bidra til å holde blodsukkeret ditt mer stabilt. Altså gjør FiberFin det mulig for deg å spise ting som kaker og dessert – egentlig alt som inneholder mange raske eller tomme karbohydrater – uten å få uønskede svingninger i blodsukkeret.

Dette understrekes også av de siste studiene som er gjort på hva slags innvirkning resistent stivelse har på blodsukkeret. Store blodsukker-svingninger er lite gunstig.

Da føler man seg energisk og oppstemt en kort periode, før både humør og energi faller ned igjen i en svimlende hastighet. Hvis du ønsker en stabil energibalanse gjennom hele dagen, er FiberFin et flott tilskudd. Spis det gjerne sammen med annen mat slik at du får mest mulig ut av denne helsefordelen og holder blodsukkeret i sjakk etter hvert måltid.

FiberFin sørger for en sunnere bakterieflora i magen

Det er ikke bare blodsukkeret ditt som drar nytte av et daglig inntak av FiberFin. Fordi resistent stivelse oppfører seg som fiber har det store helsefremmende fordeler også med hensyn til bakteriefloraen i magen din.

Visste du at fordøyelsessystemet faktisk er kroppens største organ i immunforsvaret? Da er det selvfølgelig viktig med et sunt og sterkt tarmsystem for at du skal holde deg frisk og rask. Et viktig aspekt her er hvor mange hvite blodceller (lymfocytter) som befinner seg i tarmene.

Forskning har vist at resistent stivelse bidrar til å øke mengden hvite blodceller i tykktarmen. Altså vil FiberFin hjelpe til med å styrke immunforsvaret ditt. Når flere lymfocytter kan ta et tak for helsen din vil du være bedre rustet til å takle infeksjonssykdommer som forkjølelse og influensa.

En sunn bakterieflora i magen henger også direkte sammen med en god fordøyelse. Dette er viktig for å holde energinivået balansert gjennom dagen, og FiberFin vil bidra til nettopp dette.

FiberFin gjør det enkelt å spise nok fiber i hverdagen

Hvis du spiser litt FiberFin hver dag, blir det enklere å få i seg tilstrekkelig mengde fiber. (Les 5 grunner til at du bør få i deg mer fiber i hverdagen ) FiberFin inneholder 48 gram fiber per 100 gram. Med tanke på at du ikke trenger mer enn mellom 25 (kvinner) og 35 (menn) gram med fiber hver dag kan FiberFin bidra med en god porsjon av Helsedirektoratets daglige anbefalte inntak. Du kan strø FiberFin over frokostblandingen, grøten eller yoghurten – eller blande det ut i kald eller varm drikke.

FiberFin trengs bare i små mengder for store helsefordeler

Det kan være vanskelig å få i seg nok sunne råvarer til å dekke energiinntaket du trenger med næringsstoffer som er bra for deg. Heldigvis er det ikke sånn med FiberFin. Stivelse veier nemlig forholdsvis mye i forhold til volumet. Du trenger ikke mer enn rundt
4-6 spiseskjeer daglig for å dekke det du trenger.

Husk også på at man får i seg fiber fra grønnsaker, grovbrød og frukt. Det betyr at det holder med bare en liten mengde FiberFin for å supplere maten du allerede spiser. Dersom du tilsetter 1 spiseskje til måltidene dine har du gjort kroppen din en stor tjeneste med hensyn til daglig inntak av fiber.

FiberFin gjør baksten din sunnere

Er du glad i å bake? Dessverre er kaker og annen bakst sjeldent spesielt bra for kroppen. Her får du i deg mange tomme kalorier og karbohydrater som får blodsukkeret ditt til å skyte til værs. Heldigvis går det an å få i både pose og sekk ved å tilsette litt FiberFin til baksten.

Dersom du blander 800 gram hvetemel med 200 gram FiberFin vil du sørge for en jevn blodsukkerstigning etter du har spist baksten din. Hvis du i tillegg erstatter litt av sukkeret i oppskriften med Sukrin har du gjort kaken eller desserten en hel del sunnere.

Den resistente stivelsen vil da sørge for to svært positive ting. Først og fremst vil du føle deg mettere med mindre kake. Insulinfølsomheten din styrkes nemlig når du spiser fiber. For det andre sørger FiberFin for at sukkeret i baksten tas opp av blodstrømmen saktere og dermed at energien varer lengre.

Gjør helsen din en tjeneste og få i deg mer resistent stivelse på daglig basis. FiberFin kan kjøpes i helsekostbutikker over hele landet.